BLOG

Hogyan tudjuk már az arctisztításnál elkezdeni regenerálni az arcbőrünket?

A zsírt más néven faggyút a bőrünk, védelmi célból termeli. Sokan úgy gondolják a bőrünk felszínén lévő zsírtól meg kell szabadulni, hiszen csak akkor tökéletes a bőrünk, ha zsírtalan. Tapasztalatok azt mutatják minél inkább kiszárítjuk a bőrünket, annál több faggyút kezd el termelni. A habzó lemosók mosóaktív tenzidjei, az alkohol tartalmú tonikok, eltávolítják a faggyút, ezzel megbontva a bőr védelmi rétegét és kiszárítva arcbőrünket, az egészséges pH elcsúszik, a baktériumok elszaporodnak, a bőr felszínén gyulladt aknékat okozva. Mi tehát a teendő ha vízhiányos, ugyanakkor túlzott faggyútermelődésű a bőrünk? Hasonlót a hasonlóval. A zsírt zsírral oldjuk.

Ne terheljük bőridegen anyagokkal, ne szárítsuk ki és ne zsírtalanítsuk teljesen, így visszaáll az egészséges működésre, és elkezd kevesebb faggyút termelni.

A száraz, érzékeny vízhiányos bőrökre is használható megoldás. Figyeljünk milyen olajokat használunk. Hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajokat pl: jojoba, cseresznyemag, áfonya, ligetszépe, rizskorpa, frakcionált kókuszolaj. Problémás bőrnél a bőr olajsav tartalma magas ez gátolja a bőrlégzést, a faggyú nem tud ürülni, ezért ne használjunk magas olajsav tartalmú olajokat, ezek komedogén hatásúak pl: kókuszolaj, avokádó, napraforgómag, olivaolaj.

Használhatunk a fokozott szarusodás elkerülése érdekében Polihidroxisavas (PHA) tartalmazó tonikot.
Miben segíthet nekünk?

  • finoman eltávolítja az elhalt szarusejteket, a bőr sima és egyenletes lesz.
  • hosszú távon öregedésgátló
  • antioxidáns, nem fényérzékenyítő nyáron is használható, a glikolsavval ellentétben.
  • érzékeny, rosaceára hajlamos bőrre is használható
  • kiemelkedő a bőr hidratálásában, valamint a bőrbarrier helyreállításában, segítve a hatóanyagok bejutását

Összefoglalva:
Ne használjunk, nem bőrazonos anyagokat, ne szárítsuk ki a bőrt. Használjunk, kíméletes ugyanakkor hatékony bőrtisztítókat, törekedjünk a bőr védelmi rétegének visszaállítására az egészséges bőrfolyamatok regenerálására a bőr hidralátását már a tisztításnál kezdjük el. Ne feledjük kétféle bőrtípus létezik az egészséges és nem egészséges bőr. Segítsük a bőrünket egészsége visszaállításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.