Ambrosia Botanicals
Referencia Szalon

 8000 Székesfehérvár Radnóti tér 5.

Referencia Szalon

 8000 Székesfehérvár Radnóti tér 5.

 Kozmetika: +36 30 204 0926

Smink: +36 20 491 8377

 ambrosia.botanicals5@gmail.com

 A Szalon nyitvatartása változó

Székhely/Telephely

 8142 Úrhida Boróka utca 3.

 +36 20 491 8377

 ambrosia.botanicals5@gmail.com

Mi alapján válasszam ki a számomra megfelelő terméket?

Kérj szakértői segítséget vezető kozmetikusunktól. Írj üzenetet a honlapon vagy látogass el az Ambrosia Botanicals Referencia Szalonjába, ahol ki is próbálhatod a termékeket és az általunk kifejlesztett hollisztikus kozmetikai kezeléseket.

Állatkísérlet mentesek a termékeink?

Természetesen igen.

Minden termék van raktáron, ami a webáruházban szerepel?

Általában igen. A termékek saját laborunkban készülnek, így készlethiány esetében is gyorsan megy a gyártás.

Hogyan kell tárolni a termékeket?

A legtöbb termék légmentesen zárt airless flakonba kerül, így nem szükséges hűtőben tárolni. Arra figyelj, hogy hőhatás ne érje!

Szükséges-e regisztrálnom az oldalon a vásárláshoz?

Nem. Vendégként is vásárolhatsz, de a törzsvásárlói programban való részvételhez érdemes regisztrálnod.

Személyesen átvehetem a termékeket?

Igen, a “Pénztárban” a szállítási módnál válaszd a “Személyes átvételt” és megrendelésed után e-mailben értesítünk, hogy mikor veheted át a terméket Referencia Szalonunkban.

Hova szállítunk ki csomagot?

Az ország egész területére szállítunk az általad megadott címre vagy csomagpontra.

Mi a teendő szállítási hiba esetén?

A vásárolt termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén a futár a kifogásolt terméket visszaszállítja. Fontos, hogy átvételkor még a futár jelenlétében nézd át a csomagot, és jelezd, ha az sérült, vagy hiányos. Jogos reklamáció esetén – nem azt kaptad, amit rendeltél, nem annyit, sérült a csomagolás, stb. – felvesszük Veled a kapcsolatot. Az új szállítás költsége ebben az esetben természetesen cégünket terheli.

Hol értesülhetek a promóciókról, újdonságokról?

Social media felületeinken. Kövess minket a Facebook-on vagy az Instagram-on!

Fizetés és szállítás

Fizetési lehetőségek és a velük kapcsolatosan esetlegesen felmerülő díjak:

  • Utánvét
    (Amennyiben Ön magyarországi kiszállítás esetén a termék átvételekor egyenlíti ki annak vételárát, úgy a fizetésnél minden esetben utánvételi díjat köteles fizetni. Az utánvétes fizetés díja: 430 HUF)
  • Bankkártyás fizetés
    (Visa, MasterCard, Maestro és American Express kártyákkal)

A termékárak tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót.

Szállítással kapcsolatos információk:
A csomagokat GLS futárszolgálat szállítja a kiszállítási címre vagy csomagpontra.

Szállítási költség:
990 Ft
15000 Ft felett ingyenes a szállítás.

Csomag elkészítése és kiszállítása 2-3 munkanap. Ez az időintervallum változhat a beérkezett rendelések számától és a futárszolgálat terheltségétől függően.

Személyes átvétel:
Lehetőség van a webáruházban rendelt termékeket személyesen átvenni a Referencia Szalonban (Székesfehérvár Radnóti Tér 5. szám alatt) előre egyeztetett időpontban. A csomag elkészültével értesítést küldünk emailben. Telefonos egyeztetés után lehetőség van átvenni a csomagot a megadott időpontban.

Visszaküldés-Garancia

A termékeinkre 100% pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk. Ha nem vagy elégedett a termékkel 14 napon belül küld vissza címünkre vagy hozd el személyesen a Referencia Szalonunkba. A termék árát visszatérítjük Neked.

A szállítási díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

A termék visszaküldését követően kérlek írd le nekünk emailben, a neved, bankszámlaszámod, a rendelésed azonosítószámát és hogy mi volt a panaszod a termékkel kapcsolatban. Ha személyesen hozod vissza a terméket a Szalonba, akkor ne felejtsd el a számlát magaddal vinni és bemutatni eladó kollegánknak.

Védjük együtt a környezetet!

Megüresedett flakonjaidat, szérumos üvegeidet visszaküldheted címünkre vagy elhozhatod személyesen a Szalonba. Mi megfelelő fertőtlenítés után újrahasznosítjuk őket.

A törzsvásárlói program keretein belül minden visszaváltott flakon után 30 pontot adunk Neked. Ne feledd 150 pont összegyűjtésével 1500 Ft kedvezményt kapsz!

Egy apró lépés, amelyet közösen teszünk meg a környezetünkért.

A legtöbb termék airless flakonba kerül, melynek anyaga Polipropilén (PP). A PP csomagolásokat 5-ös számmal jelölik és a biztonságos, újrahasznosítható műanyagok közé sorolják. A csomagolás gyártója az Európai Uniós szabványoknak megfelel.

Csomagolás során odafigyelünk a környezetre. Csomagolóanyagaink környezettudatos ellenőrzött erdőgazdálkodásból származó alapanyagokból készülnek (FSC minősítéssel rendelkeznek), valamint dobozolás során a térkitöltésre 100%-ban lebomló, komposztálható, környezetbarát anyagot használunk.